top of page
Ara

İç Mimar Nasıl Aksesuar Seçer?






Rectangle Studio kurucusu İç mimar Tarık Korkmaz, yaptığı iç mimarlık çalışmalarında aksesuar seçimlerini yaparken nelere dikkat ettiğini, aksesuar seçiminin gerekliliği ve önemini ve nerelerden seçim yaptığı hakkında kısa bilgiler veriyor.


''Yaptığım mekan tasarımlarını terziye sipariş ile gömlek diktiriyormuş gibi görüyorum. Her mekan terzi dikkatinde ve özenle işleniyor.''

















Bizden müşteriler, kendilerini ait, iyi hissedebilecekleri ve onların kişiliklerini yansıtabileceğimiz mekanlar tasarlamamızı istiyor.

Biz de bu konuyu her detayına inerek, oturma gruplarından, mutfak gereçlerine, tekstil ürünlerinden aksesuarına kadar onlarca firmadan doğru elemeleri yapıp, kaliteli, sürdürülebilir ve mekan ruhunu yansıtacak ürün ve aksesuar seçimlerini gerçekleştiriyoruz.





Bu yazımızda aksesuar seçimi üzerinde duracağız.


Mekan tasarımlarında aksesuar seçimi için ayrılması gereken zaman ve zamanlama genelde en son aşamaya bırakılır ve biraz da aceleye getirilir.


Biz Rectangle Studio olarak, aksesuar seçimlerimizi büyük bir bölümünü, mekanı tasarlamaya başladığımız aşamada netleştiriyoruz.

Çünkü aksesuarlar bizim için mekanın olmazsa olmazları ve en büyük tamamlayıcıları.




Peki nedir bu aksesuarlar?


Aksesuar aslında genel bir başlık. Bu başlığı dolduran ana kalemler; resim, heykel, fotoğraf, canlı ve cansız bitkiler, vazolar, işlevsiz mobilyalar ve heykelsi formlar gibi çoğaltabiliriz.


















Aksesuar seçimlerini nasıl yapıyoruz?


Rectangle Studio olarak firma ve ürünlerini yakından takip ediyor ve en güncel şeyleri gerek mağaza ziyaretleri gerekse diğer yazılı ve sosyal mecralardan yakından inceliyor ve bir envanter oluşturuyoruz.

Mekanı tasarlarken hangi firmadan hangi ürünü kullanacağımız ve satın alacağımız belleğimizde bir şekilde hazır olarak duruyor. Yada hangi resim, heykel ve fotoğrafı hangi sanatçıdan-galeriden alacağımız da aynı şekilde.




Müşterimize, yaptığımız seçkinin bir sunum dosyasını hazırlıyor, ortak zevklerimize göre elemeler yapıp mekana gelmesini sağlıyoruz.


İşte tam istediğimiz gibi !


Her detayı projenin en başında kurguladığımız için, sonradan zorunlu olarak almak zorunda kaldığımız hiç bir şey yok. Her şey tasarladığımız gibi ve tasarladığımız mekanda her şey birbiri ile uyumlu.



Aksesuar Seçimlerinde dikkat ettiklerimiz;

Daha önce de bahsettiğim gibi, bir mekan tasarımı gömlek diktirmek gibi. Müşteri tarafından sipariş edilen bir mekan var. Bu durum çok kişisel ve özel bizler için.






Tasarladığımız mekan sahibinin zevkleri, dünya görüşü gibi kriterler çok önemli.

Sanat hayatının bir parçası olan bir müşteri için resimler ve heykeller vazgeçilmez bir unsur. Zaten koleksiyonunda parçalar mevcut oluyor. Bunlardan seçimler yapıp, gerekirse yeni eserler alıyoruz.


Mekan Tasarımının bir bütün olduğunu ve mekanda kullanılan her öğenin birbirleri ile sonsuz uyum içinde olduklarını ön planda tutarak seçkimizi oluşturuyoruz.


Tarık KORKMAZ

İç mimar - Tasarımcı


Saygılarımızla




bottom of page